onsdag 11. februar 2015

Glutenfritt mel og brød i thermomix

Denne artikkelen er et "work-in-progress". Jeg tåler gluten, så det blir sporadisk, ønsker bare å kunne bidra litt bedre om vi har gjester som ikke tåler gluten.

Kilder:
http://www.forumthermomix.com/index.php?topic=3521.0
http://www.friekaker.no/?p=545

Ingredienser mel:

  • 110g brun ris/fullkornsris
  • 110g hvit glutinøs ris (søtris/klebrig ris)
  • 80g hirse eller quinoa
  • 140g tapioca-mel ??
  • 40g kikertmel ("gram"-mel, besan-mel)
  • 40g frø, valgfri blanding (sesamfrø, solsikkefrø, linfrø)
  • 2 tskj xanthan-gummi eller guar-gum (guarkjernemel?), evt bruk Certo frysepulver som inneholder xanthan, usikker på mengde
  • 7g tørrgjær (1pk)
  • 1 stor tskj salt (havsalt?)
  • 20g sukker (rå?)

Kvern ris og hirse i 1min/8. Ha i alle andre tørre ingredienser, og bland 5sek/7.

Bake et brød:

For å bake brød, bruk følgende våte ingredienser:

  • 400g lunka vann
  • 30g olivenolje eller macadamianøttolje (tør vedde for at god rapsolje funker fint)
  • 1 spiseskje eplecidereddik
  • 2 egg

Bland i alt vått, bland 6sek/7. Elt 25sek, bland i 2 spiseskjeer vann, og bland 1min/4. La heve i form eller uten form i 20-30min.

Strø frø på toppen, evt pensle med olje først og så strø frø. Bakes på XXX grader (moderate oven??) i 30-40 minutter, en tynn pinne skal komme ut tørr. (Kjernetemperatur??)

Kjøl ned og server med ditt favorittpålegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar