Kilder:
http://www.forumthermomix.com/index.php?topic=3521.0
http://www.friekaker.no/?p=545
Ingredienser mel:
- 110g brun ris/fullkornsris
- 110g hvit glutinøs ris (søtris/klebrig ris)
- 80g hirse eller quinoa
- 140g tapioca-mel ??
- 40g kikertmel ("gram"-mel, besan-mel)
- 40g frø, valgfri blanding (sesamfrø, solsikkefrø, linfrø)
- 2 tskj xanthan-gummi eller guar-gum (guarkjernemel?), evt bruk Certo frysepulver som inneholder xanthan, usikker på mengde
- 7g tørrgjær (1pk)
- 1 stor tskj salt (havsalt?)
- 20g sukker (rå?)
Kvern ris og hirse i 1min/8. Ha i alle andre tørre ingredienser, og bland 5sek/7.
Bake et brød:
For å bake brød, bruk følgende våte ingredienser:
- 400g lunka vann
- 30g olivenolje eller macadamianøttolje (tør vedde for at god rapsolje funker fint)
- 1 spiseskje eplecidereddik
- 2 egg
Bland i alt vått, bland 6sek/7. Elt 25sek, bland i 2 spiseskjeer vann, og bland 1min/4. La heve i form eller uten form i 20-30min.
Strø frø på toppen, evt pensle med olje først og så strø frø. Bakes på XXX grader (moderate oven??) i 30-40 minutter, en tynn pinne skal komme ut tørr. (Kjernetemperatur??)
Kjøl ned og server med ditt favorittpålegg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar