Muffins som alle kan spise.
140g ris (til 120g siktet mel)
1 stort eple (til 100g eplemos)
200g kokte kikerter
75g nøytral olje
150g sukker
1/2tsk salt
1tsk vaniljesukker
1tsk bakepulver
Oppskrift
Forvarm ovnen til 220 grader. Forbered muffinsbrett med 12 papirformer.
Bruker du kikerter på vi boks bør de skylles godt, kokes raskt opp i godt med rent vann, så skylles igjen, for smakens skyld.
1. Kvern ris 2min/sp9. Sikt i en finmasket sikt for å fjerne de største partiklene. Du skal ha igjen minst 120g fint mel. Sett til side.
2. Del eplet i biter, fjern kjernen, grovkutt 5sek/sp5, så kok med 20g vann 7min/100deg/sp1.5.
3. Ha i kikerter, olje, sukker og salt, blitz 1min/sp7. Ta evt pauser for å dytte alt ned.
4. Vei inn 120g mel, og ha i 1tsk vaniljesukker og 1tsk bakepulver. Bland 10sek/sp4.
Fordel røre i formene, og stek 3min på 220, så senk til 180 og la stå i 17 minutter til.
Kilde: http://www.friekaker.no/?p=430
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar