Ingredienser:
- 300g melk
- 1 egg
- 75g smør
- 530g hvetemel
- 100g sukker
- 2 tsk malt kardemomme
- ½ pakke tørrgjær
- ekstra kanel, sukker og smør til fyll
Oppskrift:
- Mål melk, smør og egg i thermomix. Kjør 3 minutter/37C/trinn 1.
- Bland i hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær, kjør 3 minutter/elting. (Jeg eltet 3 minutter med 500g, så tok jeg i 35g mer mel og eltet 2 minutter til).
- Spa ut deig, la heve i 90 minutter+. (Jeg hevet nærmere 2 timer)
- Form og fyll som anvist i kildeartikkelen, og etterhev på brett i 30min+ (jeg etterhevet nærmere 1 time)
- Stek på 220 grader i 10-15 minutter (jeg stekte i 11-12min)
Nyt! Mine ble luftige og gode, beste jeg har laget. Ikke vær gjerrig på fyllet!
Kilde:
http://matmisjonen.wordpress.com/2011/11/04/verdens-beste-kanelsnurrer/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar