torsdag 25. juli 2013

Kanelsnurrer (eller boller)

Ingredienser:

  • 300g melk
  • 1 egg
  • 75g smør
  • 530g hvetemel
  • 100g sukker
  • 2 tsk malt kardemomme
  • ½ pakke tørrgjær
  • ekstra kanel, sukker og smør til fyll

Oppskrift:

  1. Mål melk, smør og egg i thermomix. Kjør 3 minutter/37C/trinn 1.
  2. Bland i hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær, kjør 3 minutter/elting. (Jeg eltet 3 minutter med 500g, så tok jeg i 35g mer mel og eltet 2 minutter til).
  3. Spa ut deig, la heve i 90 minutter+. (Jeg hevet nærmere 2 timer)
  4. Form og fyll som anvist i kildeartikkelen, og etterhev på brett i 30min+ (jeg etterhevet nærmere 1 time)
  5. Stek på 220 grader i 10-15 minutter (jeg stekte i 11-12min)
Nyt! Mine ble luftige og gode, beste jeg har laget. Ikke vær gjerrig på fyllet!

Kilde:

http://matmisjonen.wordpress.com/2011/11/04/verdens-beste-kanelsnurrer/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar