fredag 26. juli 2013

Rustikt brød

Ingredienser:

  • ca 150g sammalt hvetemel fin (evt hel hvete, pulveriser 45 sek/trinn 10)
  • ca 300g siktet hvetemel
  • 3 tsk tørrgjær
  • ca 1 spsk salt
  • 320g lunkent vann
  • ¼ tsk rødvinseddik

Oppskrift:

  1. Mål opp alle tørre ingredienser, bland 5 sek/revers/trinn 5
  2. Mål opp og bland inn vann og eddik
  3. Eltes i 3 minutter/elting
  4. Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time pluss
  5. Brett som eltefri deig, og etterhev i 30min plus
  6. Bak på max varme i en gryte, 30min med lokk, 10-15min uten lokk (eller på rist)
Nyt.

Kilde:

Oppskrift tilpasset fra http://www.youtube.com/watch?v=4LaODcYSRXU

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar